Avinor åpnet Made in Norway-utstillingen på Flesland

Den nye installasjonen er viet regional skaperglede og skal stå ut året

Publisert 19.04.2017

Reisende på noen av landets flyplasser har kanskje allerede lagt merke det de lilla kuppelformede installasjonene som har poppet opp.

Kuplene er Avinors nye landsdekkende utstilling Made in Norway – et samarbeid med Innovasjon Norge, Norsk Forskningsråd, DOGA, Ferd, Abelia og Virke. Utstillingen er viet nasjonal skaperglede og viser frem noe av det beste av regionalt entreprenørskap på flyplasser landet over under slagordet: “Norsk verdiskaping fortjener å bli lagt merke til”.

Installasjonen huser mange kjente ansikter fra oppstartsmiljøet i Bergen og flere spennende nye navn – også Design Region Bergen var representer ved Raff Designuke og Sittup of Scandianvia.

Ressursgruppen fra Raff Designuke 2016

Lufthavndirektør ved Bergen Lufthavn, Aslak Sverdrup sto for den offisielle åpningen og representanter fra mat og restaurantnæringen sto for nydelig bevertning, blant annet tang i ulike former, plukket på Sotra av Tekslo Seafood.

I installasjonen kan besøkende se regionale verdiskapere og utforske gründerbedrifter fra hele landet med en augmented reality-app (utvidet virkelighet) som viser landet og aktørers lokasjon i interaktiv 3D. Verdt å teste ut!

Lufthavndirektør ved Bergen Lufthavn, Aslak Sverdrup åpnet utstillingen

Augmented reality-appen demonstrert av Sverdrup

Det veldig gøy at Avinor velger å bruke noen av de gode synlighetsflatene sine på et såpass bra formål. Utstillingen skal stå ut året og vil altså være med på flyttelasset når den nye terminalen åpner i høst. Se etter den i ankomsthallen neste gang du er ute og flyr!