Andreas Kristoffer Feet

Jeg skal stille ut en Savile Row Bespoke jakke og et lærhylster, som begge bærer preg av funksjonalitet. Jakken har jeg sydd selv. Lærhylsteret har jeg utviklet samarbeid med en Master Saddle Maker i London.

 

Andreas Kristoffer Feet

Hvor SecondLove, Østre Skostredet 2

Hvordan Mitt design baserer seg på de 10 prinsippene for god design av industridesigneren Dieter Rams. Ett av prinsippene er funksjonalitet, som jeg har lagt mye vekt på i disse produktene. Dette er spesielt viktig for at de skal kunne fungere tilfredsstillende i urbane miljøer.

Hvorfor Mitt mål som designer er å vise hvordan en kan tenke og utvikle klær som et produkt, i stedet for et moteplagg – uten å vike for mye fra klassisk design og estetikk.

Om utstillingen Målet med denne kolleksjonen er å forandre folks oppfatning av klær og tilbehør – at de skal fornyes hver sesong og hvor kvantitet ofte er viktigere enn kvalitet. Vi må heller tenker på disse som produkter på lik linje med møbler og elektroniske produkter, som objekter vi skal ha og bruke over lengre tid. I tillegg må klær og tilbehør være laget på en forsvarlig måte, som tar hensyn til både mennesker og miljøet.

Design thinking er viktig fordi alle produkter i verden må designes, og da er det essensielt at designeren har retningslinjer som sikrer et bærekraftig design som forbedrer vår eksistens. Ellers blir det meningsløst.

– Andreas Kristoffer Feet

Se bilder av Andreas Kristoffer Feets utstilling her:

Alle foto: ToveLise Mossestad