Brødrene Aa

Da en av Flåms største turoperatører ønsket å heve standarden på sightseeingturene sine til et nytt nivå, måtte de hente inn designkompetanse av ypperste klasse. Valget falt til slutt på skipsbyggerne i Brødrene Aa og deres designkonsept Seasight.

Hvor Lot333, Kong Oscars Gate 18

Hvordan «Vision of The Fjords» er et sightseeingfartøy spesiallaget for turoperatøren The Fjords som er basert i Flåm i Aurland kommune. Skipet ble sjøsatt i juli 2016 og opererer i Nærøyfjorden mellom Flåm og Gudvangen. – Det er en prototype av den banebrytende skipstypen Seasight, som er designet for en sightseeingopplevelse av ypperste klasse, forklarer designer Torstein Aa. Seasights design er blant annet inspirert av stier som krongler seg oppover bratte fjellsider. Den gir passasjerene mulighet til å bevege seg på gangbroer som omslutter hele utsiden av fartøyet. – Det gir deg en helt unik mulighet til å observere fjellene og fjorden mens du seiler i en høy grad av komfort, sier han.

Hvorfor – Vi har satset knallhardt på komposittmaterialer slik som karbonfiber. Frem til nå har det nesten ikke vært noen andre verft som har turt dette. Men miljøaspektet har vært viktig for oss, og karbonfiber er et lettere og sterkere materiale. Resultatet er energieffektive båter som bruker lite drivstoff, forteller Torstein.

Om utstillingen Under designprosessen er Brødrene Aa opptatt av at det de skaper skal ha en genuin verdi for dem som skal ta det i bruk. – Det er litt av grunnen til at vi har hatt mye fokus på innovasjon og spesielle utviklingsprosjekter. Vi går alltid for et helhetlig design som kan skape bedre, grønnere båter og pushe andre designere til å gjøre det samme. Det er viktig å ikke miste av syne hva som skaper et bra produkt.

«Vision of The Fjords» er en prototype av den banebrytende skipstypen Seasight, som er designet for en sightseeingopplevelse av ypperste klasse. Seasights design er blant annet inspirert av stier som krongler seg oppover bratte fjellsider.
 

– Torstein Aa, Brødrene Aa

Foto: Pernille Sommer