Eriksen Skajaa Arkitekter

– Folk flest tenker ikke over muligheten de i teorien har til å delta i by- og boligplanlegging. Dette ønsker vi å gjøre noe med, sier Arild Eriksen fra Eriksen Skajaa Arkitekter. Sammen med Joakim Skajaa jobber han for en mer menneskevennlig by- og boligutvikling i alle skalaer.

Foto: Pernille Sommer

Hvor Pumpehuset, Rasmus Meyers alle 1

Hvordan – Vi jobber hele tiden for å utvikle oss som arkitekter, og beholde retning og fokus. Misforstå meg rett – det er stor variasjon i arbeidene vi gjør. Vi har for eksempel gjort alt fra interiøret til klesbutikken Pepper i Strandgaten og Festspillene i Bergen sine kontorlokaler, til Montessoriskolen på Holmestrand og en utstilling til Nasjonalmuseet denne høsten. Akkurat nå er det likevel brukerperspektiv i bomiljø, by- og stedsutvikling som opptar oss mest, forteller Eriksen.

Hvorfor – Med arbeidet vårt ønsker å fremme et alternativ til den utviklerstyrte boligutviklingen, et alternativ hvor lokalbefolkningen gis mulighet til deltakelse i planleggingen, fortsetter Eriksen. Sammen med kontoret sitt blir han også lagt merke til. Eriksen Skajaa Arkitekter har de senere årene vunnet en rekke utmerkelser og anerkjennelse i både inn- og utland. Wallpaper kåret kontoret til et av de 20 mest lovende i 2012; Eriksen Skajaa Arkitekter har også vunnet gull i konkurransen Visuelt, med tegneserien «Tett, ikke trangt», og ble nylig nominert til Oslo bys arkitekturpris.

Om utstillingen – Vår utstilling til Raff Designuke handler om beboerutviklede boliger- og byområder. Vi er opptatt av å vise (og på sikt også gi) folk muligheten til å delta i by- og boligutviklingen i nærmiljøene sine, forklarer Eriksen. Fra han og Skajaa startet opp i 2010, har det oslobaserte kontoret i stadig større grad utmerket seg som idealistiske arkitekter med fellesskapet i fokus.

Med arbeidet vårt ønsker å fremme et alternativ til den utviklerstyrte boligutviklingen, et alternativ hvor lokalbefolkningen gis mulighet til deltakelse i planleggingen.
 

– Arild Eriksen, Eriksen Skajaa Arkitekter

Alle foto: Pernille Sommer