Inventas

Tiden da det kun var datamaskiner, mobiler og nettbrett som var tilkoblet Internett er forbi. I dag har mange av de dagligdagse tingene vi omgir oss blitt «smarte» og kan kommunisere med oss og hverandre via nettet. For Inventas blir denne typen produkter stadig viktigere.

Foto: Pernille Sommer

Hvor Ramm av Ramsvik, Vestre Torvgate 18

Hvordan Under Raff stiller Inventas ut tre smartprodukter de har designet for ulike oppdragsgivere. Felles for dem alle er at de samler inn data og deler informasjon via det såkalte «tingenes internett».

Hvorfor – Vi som jobber i Inventas er en blanding av teknologer og designere, så for oss er det veldig spennende og givende å jobbe med denne typen teknologi. Det gir oss en unik anledning til å koble menneskelige behov sammen med teknologiske muligheter, forteller Bjørnar Vasenden, Avdelingsleder i Inventas Bergen.

Om utstillingen Inventas stiller ut ApneaGraph Spiro, som er et nyskapende sensorutstyr for automatisert diagnose av søvnapné, Seasmart Sensordrone som samler inn miljødata fra fiskemerder, og SensorTag, utviklet for Texas Instruments – et produkt som inneholder hele ti ulike sensorer, alt fra sensorer for lys, fuktighet og trykk, til akselerometer, gyroskop og magnetometer.

Utstillingen til Inventas har i løpet av designuken har vekket nysgjerrighet og interesse. De har fått spørsmål om hva de ulike produktene i utstillingen er/gjør. Inventas har derfor laget en kort beskrivelse av dette på sine nettsider.

Vi ser også at vi oftere holder på med design av smarte løsninger. Siden sensorene stadig blir mindre samtidig som de får større rekkevidde, åpner det for uante muligheter.
 

– Caroline Øren, Inventas

Alle foto: Pernille Sommer