Nykommer: Ingrid Rundberg

Hva er egentlig greien med staten? Hvordan henger forholdet mellom enkeltmennesket, eller statsborgeren, og staten sammen? Med prosjektet «Jeg er Staten» utforsker Ingrid Rundberg design som verktøy for å forstå dette.

Foto: Pernille Sommer

Hvor Skatteetaten, Nonnesetergaten 4

Hvordan For mange er «staten» et vagt begrep. – Jeg synes det er underlig at noe så abstrakt som «staten» skal ha så stor påvirkning på livet mitt. Jeg mener, de fleste kommuniserer jevnlig med staten, særlig via e-post. Likevel ser jeg fortsatt for meg staten som store hus i byen, forklarer Rundberg.

Hvorfor Rundberg er født og oppvokst sør for Stockholm. Etter to år på kunstlinjen ved Lunnevad Folkhögskola, søkte hun Kunst- og designhøgskolen i Bergen, noe hun i ettertid er glad for. Hun har nylig fått plass hos Bergen Designinkubator på USF Verftet, er engasjert i Bergen Art Book Fair, og har søkt støtte til både fagbok- og fanzineprosjekt. I tillegg skal hun jobbe litt på KHiB. Drømmen er å kunne jobbe og forsørge seg gjennom Critical Design-prosjekt – prosjekter der man kan stille store og små spørsmål og forsøke å besvare dem med design.

Om utstillingen I prosjektet har hun med utgangspunkt i Critical Design utforsket måten staten faktisk konkretiserer seg på, gjennom fortellinger. I utstillingen er de forskjellige fortellingene smeltet sammen og visualisert gjennom ulike analoge og digitale medier.

For mange er «staten» et vagt begrep. – Jeg synes det er underlig at noe så abstrakt som «staten» skal ha så stor påvirkning på livet mitt.
 

– Ingrid Rundberg

Alle foto: Pernille Sommer