Nykommer: Kinga Zbrzyzna

Med prosjektet «Bedre sammen – barnehage og aldershjem legges under samme tak», viser Kinga Zbrzyzna hvordan god design og interiørarkitektur kan legge til rette for at flere generasjoner kan samhandle og ha glede av hverandre i hverdagen.

Foto: Pernille Sommer

Hvor Theodor Olsen, Torgallmenningen 15

Hvordan «Bedre sammen» kan kanskje virke som en enkel idé, men Zbrzyzna har brukt mye tid på layout og design for å gjøre rommene mest mulig brukervennlig for barna, de eldre, de ansatte og de besøkende. Drømmen er å kunne realisere prosjekter som «Bedre sammen» – og det er ingen tvil om at det best lar seg gjøre sammen med andre!

Hvorfor Det var ingen tilfeldighet at Zbrzyzna, som er født og oppvokst i Polen, søkte seg til Kunst- og designhøgskolen i Bergen. – Jeg hadde hørt om KHiB da jeg fullførte min bachelor i interiørarkitektur i Gdansk, og ble veldig imponert første gang jeg så masterutstillingen i design. Jeg bestemte meg raskt for å søke – og nå er jeg selv masterutdannet i Bergen, smiler hun.

Om utstillingen – Tanken er at både barn og eldre skal ha tilgang på egne tilpassede områder, i tillegg til fellesrom- og arealer. I tillegg til fokus på trivsel, har også det samfunnsøkonomiske aspektet betydd mye for meg, forteller designeren. Konseptet vil være både kostnadsbesparende og arealeffektivt, noe som er viktig i fremtidens byplanlegging.

Tanken er at både barn og eldre skal ha tilgang på egne tilpassede områder, i tillegg til fellesrom- og arealer. I tillegg til fokus på trivsel, har også det samfunnsøkonomiske aspektet betydd mye for meg.
 

– Kinga Zbrzyzna

Alle foto: Pernille Sommer