Nykommer: Philipp von Hase

Hvordan kan gratis, offentlig tilgjengelige verksteder utgjøre et konstruktivt bidrag til den nye designer-/maker- kulturen? Philipp von Hase besvarer dette spørsmålet med sin «Creation Station».

Foto: Pernille Sommer

Hvor Biblioteksplassen, Strømgaten 6

Hvordan Prosjektet «Made in Public – Creation Station» tar utgangspunkt i den såkalte maker-kulturen, som handler om å produsere fremfor å konsumere. Ved å anvende og tilegne seg praktiske ferdigheter og bruke dem på en kreativ måte, kan folk i alle aldersgrupper skape, reparere eller finne opp ting. For å fremme maker-kulturen vil designeren skape et lavterskeltilbud for kreative aktiviteter i et offentlig rom.

Hvorfor Philipp von Hase er født og oppvokst i Tyskland. Han jobbet i flere år som omreisende møbelsnekker og var involvert i prosjekter rundt om i Skandinavia, da han i 2008 besøkte Bergen International Wood Festival. Den vakre byen og de spennende menneskene gjorde at han søkte seg til KHiB i 2010, for å kunne eksperimentere og finne sitt eget formspråk som møbeldesigner.

Om utstillingen «Creation Station» er et mobilt verksted. Under Raff Designuke vil «Creation Station» være plassert i bybildet, og von Hase vil tilby verktøy og gi forslag til hva en kan lage – i grupper eller for seg selv.

Ved å anvende og tilegne seg praktiske ferdigheter og bruke dem på en kreativ måte, kan folk i alle aldersgrupper skape, reparere eller finne opp ting.
 

– Philipp von Hase