Råvarene

– Med Råvarene ønsker vi å skape en konkret arena for hverdagshelten og fremme et initiativ som gagner økosystemet vårt, forteller to av entreprenørene bak Rå Lab, Anita Bui og Hilde Øvreeide. Når Råvarene åpner dørene i Skostredet under Raff Designuke, er det altså sånne som deg og meg de håper skal stikke innom og handle.

Hvor Skostredet 5

Hvordan Det er ikke ofte åpningen av en utstilling under Raff Designuke sammenfaller med åpningen av en ny butikk og et nytt konsept i Bergen. Med Råvarene åpner Rå Lab en matbutikk hvor du sparer både penger og miljø ved å handle råvarer og husholdningsartikler i løsvekt.

Hvorfor Med Råvarene ønsker vi både å bidra til, samt å formidle «zero waste»- og «from-cradle-to-cradle»-filosofien. I større byer som New York og London har disse tankene bredt veldig om seg de senere årene. Dette ser du blant annet når du skal handle mat. 

Om utstillingen Råvarene vil fungere som en kombinasjon av kolonialhandel og showroom. I butikken vil matvarene presenteres i hyller, på bord og på brett spesialdesignet av lokale designere. Disse artiklene vil også være tilgjengelig for salg gjennom oss. Til forskjell fra dagens butikker, vil Råvarene nærmest fremstå som et kurert rom. Med utgangspunkt i Design Thinking og brukergrensesnitt ønsker vi å gjøre det enklere for kundene å bevege seg gjennom butikken i et rolig tempo og faktisk finne det de trenger.

For oss er det viktig å formidle Råvarene som et helhetlig konsept. Du er viktig, og dine handlinger spiller en rolle.
 

– Råvarene

Alle foto: Pernille Sommer