Sølve Westli

Jeg skal stille ut et lysobjekt laget ved å dampbøye tre – en gammel teknikk som jeg nå bruker på en annerledes måte og blander med ny LED-teknologi.

Sølve

Hvor T-Michael, Skostredet 9A

 

Hvordan Mitt design mener jeg er unikt, nyskapende og overraskende. Jeg vil vise at tre kan brukes og formes på en enkel, upretensiøs, og overraskende måte – kun ved hjelp av vann og damp. Det interessante med å manipulere treet på denne måten er at man kan gi treet en ny form som man ikke skulle kunne tro var mulig.

 

Hvorfor Mitt mål som designer er å finne metoder og teknikker som kan gi samfunnet nye produkter gjennom bærekraftige materialer og produksjonsmetoder – både til nytte, utsmykning og fornøyelse.

Om utstillingen Til Raff vil jeg ved hjelp av steam bending-teknikk forvandle utvalgte treflater til en stor vakker lysekrone med lyskilden innfelt i treet. Lysekronen er et klassisk objekt som assosieres med høsten og vinterens gleder, med overflod og drømmer. Tre er en av våre viktigste naturressurser, og historisk sett har man bøyd tre til nytteformål og til utsmykning i alle tider.

Design thinking er viktig fordi at gjennom å jobbe sammen på tvers av fagretninger vil det dukke opp spørsmål og svar som ikke ellers ville kommer frem.

– Sølve Westli

 

Se bilder av Sølve Westlis utstilling her:

Alle foto: ToveLise Mossestad