UND

Designselskapet UND er et blodferskt team som består av designere, innovatører, entreprenører, kremmere, detaljister og selgere – alle med bankende hjerter for norsk design.

Foto: Pernille Sommer

Hvor Bocca Restaurant, Ole Bull Huset, Øvre Ole Bulls plass 3

Hvordan – Vi har samlet oss under en paraply for å stå sterkere og bedre utnytte de ressursene vi representerer. Vi vil gjøre UND til en merkevare norske designere kommer til for å få realisert sine design, forklarer Charlotte Larsen. I dag blir norsk design stort sett formidlet gjennom utenlandske, ofte nordiske, merkevarer. UND ønsker i størst mulig grad å fokusere på særnorsk design. – Det er dette som gjør at vi skiller oss ut fra de andre skandinaviske merkevarene. Alt vi lager skal være en moderne designtolkning av det norske.

Hvorfor UNDs designfilosofi er «å designe hverdagsfavoritter som varer og gleder mange i mange år». Under designuken stiller de ut de første protoypene, designet av NokoAnna (Anna Øren) og resten av UND-teamet. I tillegg presenterer de grafiske trykk av Oslobaserte Oh Yeah Studio. – Oh Yeah Studio er det første eksterne designstudioet vi har knyttet til oss. På sikt håper vi at alle designere med gode ideer kommer til oss for å få produktene sine realisert og distribuert ut i verden, sier Øren. – Det er første gang noen gjør noe slikt i Norge, så dette er veldig spennende.

Om utstillingen Under Raff Designuke stiller UND primært ut interiørprodukter, men selskapet går med konkrete planer om å produsere alt fra møbler til tilbehør for både kvinner og menn.

Det viktigste for oss er å designe produkter som gir mening, er attraktive og har en funksjon.
 

– Charlotte Larsen, UND

Alle foto: Pernille Sommer