Raff Designuke 2010

Linn Therese Nordland. Foto: Frost Studio

Utstilling

Leading Light
Strandgaten 88
5004 Bergen, Norway

Gulp Children´s Clothing

Linn Therese Nordland stiller ut under Raff Designuke 2010:

Bergens desidert kuleste barneklesmerke! GULP sin kolleksjon består hovedsaklig av 7 forskjellige prints på både bodies, t-skjorter og hettejakker. Det er dette som er i salg i butikkene og på gulp.no nå – så det er disse vi skal vise under Raff Designuke. Det blir ikke lenger bare «black is back» – det er blitt sånn at sort er kommet for å bli hos GULP CC. Rock on!

Jeg er født og oppvokst i Bergen. Etter å ha studert og jobbet i Oslo i seks år er det nå godt å være tilbake i byen mellom de syv fjell.

Visuell kommunikatør og grafisk designer. Jeg er selvstendig næringsdrivende og jobber som merkevarebygger og designer av GULP CC. Jeg har akkurat flyttet inn i nye lokaler i Skuteviksbodene i Bergen. Med et herlig kreativt miljø rundt meg gjør det ingenting at dagene fort blir til kveld. 

Utdannelsen min startet i Bergen ved merkantilt institutt for 10 år siden. Der studerte jeg grafisk design og Mac-design.Turen gikk videre til Oslo hvor jeg gikk tre år på Westerdals School of Communication, på linjen for grafisk design. Klesmerket GULP var diplomoppgaven min. Etter ett år som frilanser i Oslo, tok jeg utfordringen med å bli med på å bygge opp Farmhouse Norwegian Creative Center i Stryn. Idéhaver og eier var Simen Staalnacke fra Moods of Norway – mer spennende enn det, kunne det ikke bli! Etter året i den kreative bygda Stryn ble jeg inspirert til å satse for fullt som gründer.

Signaturplagget til Gulp må jeg nok si er blitt den lille frekke bodyen med si tatet «When I grow up I wanna be a total asshole like u dad». Denne skaper den rette wow-effekten som jeg liker. Det er godt å sjokkere litt, men også få folk til å trekke på smilebåndet! Slikt design blir husket og det er viktig om du skal skaffe deg oppmerksomhet. Dette plagget viser listen GULP legger seg på og har vist seg å bli den perfekte lille gaveartikkelen som ofte blir plukket opp av far selv. 

Jeg har bevist gjennom det jeg har solgt, at markedet er klart for mer egdy, frekt og morsomt design. GULP Childrens Clothing er kommet for å bli!


Ustilling

Nova
Strandgaten 61
5004 Bergen, Norway

Kristian Aadnevik

Fra 30. august til 04. september, i forbindelse med Raff Designuke 2010, kan du se utvalgte Kristian Aadnevik kreasjoner hos Nova i gågaten.

Infoboks

1978 Kristian Aadnevik blir født i Bergen
2000 Hospitant hos skredderlinjen ved Bergen Yrkesskole
2001 Designassistent for Alexander McQueen. Involvert i design, sample

making og salg. Fikk opplæring i hvordan man skal drive et motehus 2002 MA i Fashion Womenswear, Royal College of Art i London. Vant 3

priser – førsteplass i Bower Roebuck Tailoring Award, førsteplass i

United Arrows Award, og førsteplass i Gwand Fashion Awards 2002-05 Sjefsdesigner ved Harrods International Collection. Designet en

kolleksjon med 100 antrekk for det japanske luksusmarkedet. Var også involvert i design av tilbehør og strikk. Oppnådde gode salg- stall. I 2004 startet han firmaet KRISTIAN AADNEVIK. Debutshow for London Fashion Week samme år

2005-06 Sjefsdesigner for Charles Jourdan i Paris, for det japanske mark- edet. Hadde ansvar for high-end-delen av kvinnekolleksjonen

2007-08 Valgt av Donatella Versace til å være “Protégé of Versace”. Dette var en del av et prestisjefylt prosjekt, som munnet ut i et spek- takulært show i Firenze. Prosjektet skapte mye oppmerksomhet rundt KRISTIAN AADNEVIK-merket

2008 Debutshow for Milan Fashion Week, høst- og vinterkolleksjonen 2008–09. Invitert av presidenten for Milan Fashion Week. Showet fikk fantastisk omtale i pressen, og produktene ble svært etter- spurte

2008 Gjør sitt andre show for Milan Fashion Week, vår- og som- merkolleksjonen 2009, september 2008

2009 Seniordesigner for hovedkolleksjonen til Roberto Cavalli


Kiyoshi Yamamoto Farias og Jacob Lysgaard. Foto: Frost Studio

Utstilling

Veiten 1
5012 Bergen, Norway

Nykommere Kiyoshi Yamamoto Farias og Jacob Lysgaard

Kiyoshi Yamamoto Farias studerer tekstilkunst ved Kunsthøgskolen i Bergen. Han beskriver seg selv som en kunstner som bruker industri som redskap for å utvikle arbeidet sitt. Arbeidet hans er i følge ham selv ”basert på følelser, inntrykk og kvalitet”. Han ser seg selv etablert som designer i Bergen i fremtiden, og har bare ett ønske som designer: Å få muligheten til å omgjøre alle ideene sine til virkelighet.

Jacob Lysgaard (25) studerer visuell kommunikasjon ved designavdelingen på Kunsthøgskolen i Bergen. Han jobber hovedsakelig med konseptuelle bedriftsprofiler, design for scene/musikk og design for print. Som designer ønsker han å vise hvilken betydning design har for alle faser i menneskelig interaksjon, fra bedriftsprofilering til samtaler mellom enkeltmennesker. På spørsmålet ”Hva gjør du om fem år?”, svarer Jacob: ”I en perfekt verden driver jeg en akkurat passe stor gruppe designere, der vi jobber med det vi liker best og er dødsflinke.”


Grandpeople. Foto: Frost Studio

Utstilling

Veiten 1
5012 Bergen, Norway

Grandpeople

Magnus Helgesen, Christian Strand Bergheim, Magne Sandnes, Jørgen Eidem og Gaute Tenold Aase danner Grandpeople.

Grafisk design, art direction, illustrasjon og fotografi

4 av 5 medlemmer i Grandpeople har gått på Visuell kommunikasjon ved Kunsthøgskolen i Bergen. De eldste av oss begynte i 2000. Det er kun Gaute som er fra Bergen.

Grandpeople startet med å utføre småjobber for klubbscenen i Bergen under studietida på Kunsthøgskolen. Det var da vi fikk lyst til å fortsette samarbeidet etter utdannelsen. Offisielt startet Grandpeople i 2005, men navnet har figurert på plakater og flyere siden 2002, rundt der omkring. 

Inspirasjon: Dette er det spørsmålet som blir hyppigst stilt i alle slags intervjuer.

Vi har ikke blitt noe klokere på det enn at vi må nøye oss med svaret “alt”. Alt som har med visuell kultur og gjøre, populærkultur, samtidskunst, klassisk kunst, antikken, samt filosofi, vitenskap, litteratur osv. osv...

Det høyeste ønsket som designere er å skape et sikkert og velfungerende levebrød innenfor den spesialiserte sjangeren Grandpeople har rettet seg inn på, samt å holde ut kunstnerisk, utvikle seg, lære nye ting, ha det ålreit! 

Hva tror dere det kan bety for dere å stille ut under Raff Designuke 2010?

Det måtte i så fall være hva vi i Grandpeople som et lag klarer å gjøre sammen i utstillingslokalet.Tiden kommer sikkert til å være knapp, og det er mange usikre momenter, så vi kommer til å være fornøyd om vi klarer å ha det gøy mens vi lærer noe nytt. Det betyr ikke så mye for oss hvem som får se verket.


Norwegian Rain. Foto: Frost Studio

Utstilling

Strandgaten 66
Bergen, Norway

Norwegian Rain

Norwegian Rain er et samarbeidsprosjekt mellom T-Michael, Grandpeople og Alexander Helle, med ytterligere god hjelp fra mange andre aktører i Bergen. Designteamet, som står for selve klesdesignet, består av Alexander Helle og T-Michael.

Generelt sett har skandinavisk funksjonalisme og japansk enkelhet og renhet inspirert designuttrykket vårt. Å leve i en våt liten kulturby i Norge med alt det innebærer av positive og negative sider er forhold som også bidrar indirekte til å forme vårt uttrykk og våre valg.

Vi ønsker å gjøre Norwegian Rain til et merke som blir satt stor pris på verden rundt. Det innebærer ikke nødvendigvis at vi skal bli svært store, men at Norwegian Rains plagg begeistrer folk som har behov for det vi lager.


Hans Christian Øren og Christina Magnussen. Foto: Frost Studio

Utstilling

Strandgaten 13
5011 Bergen, Norway

Hans Christian Øren & Christina Magnussen - Oh Yeah Studio

Vi møttes på Westerdals i 2003 hvor vi studerte grafisk design. Etter studiene har vi begge jobbet i andre byråer før vi startet opp OhYeah Studio i fjor, 2009.

Grunnen til yrkesvalget var et behov for et kreativt, skapende yrke. Gjennom design har man også en unik mulighet til å ta del i noe større enn en selv, man har mulighet til å nå et stort publikum og yrket inspirerer hele tiden til nyska- pning og utvikling. Så man kan jo si at de grunnlegende elementene i design, som stadig utvikling, er indirekte årsaken til at vi i dag har Oh Yeah Studio. Vi trengte en arbeidsplass hvor vi kunne skape og eksperimentere på egne pre- misser for å utvikle oss, og den måtte vi etablere selv.

Vi er begge veldig inspirert av filosofien/ideen om hvordan underbevisstheten kan bli brukt, både som et utgangspunkt for kunstneren eller designeren, men også hvordan det blir mottatt av publikum og brukeren. Drømmer og drømme- tydning må også nevnes, i tillegg til vår fasinasjon for abstrakte elementer. Og så har vi ett par–tre fantastiske karer vi beundrer stort og som alltid er en kilde til inspirasjon: maler og grafiker Gunnar S. Gundersen, kunstner Salvador Dali, og Sigmund Freud. Det å drive egen bedrift er også i seg selv en stor inspirasjon.

Vi fikk mulighet til å utforske et nytt område – tekstildesign – så Raff har jo gitt oss mulighet til å få produsere noe nytt. Men viktigst er jo muligheten til å få markedsføre oss i vest og få nye venner og forbindelser. Som nevnt over ønsker vi å jobbe mer mot Vestlandet, så dette er helt perfekt! Det er også veldig gøy å være med på første runde av Raff Designuke, prosjektet virker solid og ved å stille ut i bybildet blir det 100% synlig. Jeg tror det blir dødsbra og gleder meg masse til å se det gjennomført!


Marianne Moe, Maria Udd og Siri Tollefsen. Foto: Frost Studio

Utstilling

Krinkelkroken 1, 5014 Bergen, Norway

www.sr-bank.no

Moe Udd Tollefsen

Moe Udd Tollefsen består av de tre tekstildesignerne/kunstnerne Marianne Moe, Maria Udd og Siri Tollefsen.

De har alle hovedfag fra Seksjon for tekstil ved Kunsthøgskolen i Bergen, og driver nå visningsrom og utsalgssted i Jacobsfjorden på Bryggen. Foretaket ble startet opp i november 2009, og designerne selger hovedsakelig unik, hånd- laget bekledning og interiør, men også postkort og bilder signert Siri Tollefsen.

“Bryggen er en oase, særlig her rundt Jacobsfjorden! Det er veldig fin stemning rundt butikken her nede, som jeg ønsker at alle skal få oppleve”, sier Siri Tollefsen. “Jeg oppfordrer alle bergensere som ikke har vært på Bryggen på en stund til å ta seg en tur!”.

 

Siv Støldal. Foto: Frost Studio

Utstilling

Bang&Olufsen
Tårnplass 1

Siv Støldal

Filmen Anywhere but here, et prosjekt jeg gjorde i fjor da jeg ble invitert til å være med på «The White T-Shirt project». Dette var en utstilling i LA hvor designere ble invitert til å lage skulptur og film med utgangspunkt i en hvit t-skjorte – utstillingen ble auksjonert bort til inntekt for Designers Against Aids. Jeg laget tre t-skjorter som kunne knappes sammen til et pyramidetelt. Som en del av prosjektet laget jeg filmen Anywhere but here sammen med den russiske kunstneren Alosha Layfurow og den norske fotografen Bent René Synnevåg. Filmen ble laget over tre hektiske dager i Bergen og er ikke vist i Norge tidligere.

Jeg er fraTyssøy, utenfor Bergen, og bodde i Bergen fra jeg var 16 til jeg
var 23 år gammel. Jeg gikk påTanks skole, og senere på UiB og skredderlinjen ved BergenYrkesskole. Siden reiste jeg til London og tok en master i herreklesdesign ved St. Martins.

Fra 1999 til 2010 drev jeg mitt eget firma og klesmerke i London og viste kollek- sjoner to ganger i året i Paris og London. Jeg har også gjort samarbeidskolle- skjoner medTopman, Kickers og Fred Perry. Akkurat nå arbeider jeg med kunst- prosjekter og med produktutvikling ved Gjerdet Kulturminnegard, ved siden av å planlegge en ny kolleksjon som skal lanseres neste år.

På skredderlinjen fikk jeg uvurderlig bakgrunnskunnskap innenfor konseptet «tradisjonelle herreklær», og jeg ble bevisst på hva som er kvalitet. På St. Mar- tins fikk jeg utløp for min interesse for kunst og konseptutvikling gjennom klær, og nødvendig avstand for å utforske begrepet «tradisjonelle herreklær».

Jeg blir inspirert av hvilke forhold og kvaliteter mennesker knytter til klær, hva som får en til å ta vare på et plagg, hvilke koder og detaljer som gjør det til et yndlingsplagg, og hva som gjør at et plagg er til hverdags eller fest, eller er undertøy eller yttertøy. I de to siste kolleksjonene arbeidet jeg med å kartlegge garderobene til vanlige norske menn. Jeg tok bilder av alle klærne et utvalg menn hadde i skapet sitt, og intervjuet dem om hvert eneste plagg. Dette materialet baserte jeg to kolleksjoner på.

Min høyeste ambisjon ligger alltid i mitt neste prosjekt, å fullføre det godt nok til at jeg selv blir fornøyd.

Jeg gleder meg til å vise prosjektet her i Bergen hvor det ble laget og håper at filmen også kan gi litt fokus på arbeidet Designers Against Aids gjør.


Petter Knudsen. Foto: Frost Studio

Utstilling

Norli
Torgallmenningen 7
5014 Bergen, Norway

Petter Knudsen

Jeg er født i Bergen, utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen og i dag har jeg kontor sammen med Steinar Hindenes på USF Verftet. Sammen med Steinar Hindenes driver jeg design- kontoret Knudsen&Hindenes.

Jeg startet utdannelse min ved Kunsthøgskolen
i 2004 og hadde mitt første oppdrag som designer i 2006, for Bien Bar på Danmarksplass.

Signaturarbeid er lampen ”Loop”, som jeg har tegnet for den belgiske lysprodusenten Dark.


Scandinavian Surface. Foto: Frost Studio.

Utstilling

Torgallmenningen 12
5014 Bergen, Norway

Scandinavian Surface

Ann-Tove Engenes, Åsne Midtgarden, Kristine Dybwad & Katrine Nylund alle har studert på Kunsthøgskolen, institutt for tekstil, og bor i Bergen.

Vi startet for ca sju år siden. Vi ønsket å jobbe sammen og bruke vår kunstneriske bakgrunn til å skape god design. 

De store veggdekorene som vi kaller «WallPiece» har vært produsert for salg siden 2004. I fjor høst lanserte vi en ny type veggdekor som vi kaller «PanelPiece». Dette er smale tapetlengder, som kan mikses og matches – de kan henge alene eller settes

sammen til en serie på veggen. Disse kan kjøpes flere steder i Bergen. Våre enkle og funksjonelle vesker, som er skapt for norske forhold er også signaturarbeider. Spesielt «Svalbard» i norskprodusert ull, som er varm og elegant, og «Jan Mayen», vanntett og tøff. Stoffene i Jan Mayen er designet av oss og produsert i Sverige.

Høyeste ønske som designere:

Å gi folk gode designprodukter, og oppmuntre dem til å velge varige ting. Å vise at man kan ha bærekraftig produksjon i Norden, og aller helst Norge, samt å skape designbaserte arbeidsplasser.

Hva tror dere det kan bety for dere å stille ut unde Raff Designuke 2010?

Vi får vist våre produkter for bergenspublikummet, og er med på å vise at det er mye spennende som foregår i vestlandsbyen.


Utstilling

Torggaten 2
5014 Bergen, Norway

Moods of Norway

Klesmerket Moods of Norway har hovedbase i Stryn og består av Simen Staal- nacke og Peder Børresen. Begge har markedsføringsutdannelse, og ideen bak merket er å bruke klær som kanal for historiefortelling.

Merket ble til i 2003 og er kjent for klær med sterke farger og norske detaljer, og ikke minst for spektakulære moteoppvisninger.Moods of Norway har både herre- og dameklær. De produserer også sko og undertøy, og har i tillegg lan- sert en brillekolleksjon. De er representert med butikker på Torgallmenningen
i Bergen, Trondheim, Los Angeles og i den lille bygda Flø utenfor Ålesund. Moods of Norway ble tildelt Scheiblers LegatsTalentpris for god design i 2006.


Utstilling

Rasmus Meyers Alle 1
5015 Bergen, Norway

T-Michael

Startet som skredder i 1996, jeg skreddersydde klær for meg selv og andre. Bor og arbeider i Bergen (Skostredet).

Jeg valgte design på grunn av kjærligheten til alt som er skreddersydd og håndlaget. 

Inspirasjon

Ufullkommen skjønnhet, håndlagde produkter, en god film, det ufullstendige, underdogs, uventede ting som gjør at jeg stiller spørsmål ved det ideologiske rammeverket mitt.

Signaturplagg

Det finnes ikke ett spesielt plagg som er beskri- vende for meg som skaper/designer, men trangen til å skjule og/eller gjøre detaljer mindre iøynefallende er en naturlig del av min designfilosofi. Jeg mener at et plagg både skal være eksklusivt og vanskelig å definere, slik at man over tid kan forstå plagget og forelske seg i det.

Høyeste ønske som designer

Å ha friheten til å skape på den måten jeg ønsker det, i hvilken som helst form eller gjennom hvilket som helst uttrykk.

Hva tror du det kan bety for deg å stille ut under Raff Designuke 2010?
Jeg tror det viktigste blir samarbeidet med andre kreative mennesker for å sette søkelyset på design som en genuin og fullverdig bransje Bergen.


Utstilling

Christies gate 9
5015 Bergen, Norway

FLO Scandinavia

Ørjan Lønningen, Åsne Ådland-Dale, Helge Flo & Michelle Rowley startet i 2002 med design av briller og solbriller. Per i dag designer vi brille- og solbrillekolleksjoner for andre fashion brands som f.eks. Cheap Monday. Vår oppgave er å gjennspeile Cheap Mondays identitet og brand i deres accessories (solbriller og briller). Vi ønsker å skape en bedrift hvor design og innovasjon gjennomsyrer alt vi gjør, produkter, tjenester, miljø, kundeopplevelser etc.

Hva tror dere det kan bety for dere å stille ut unde Raff Designuke 2010?

Gjøre oss synlige i Bergen! Det er viktig for oss å bidra til å øke designbevisstheten i byen vår. Å vise at det er mulig å være basert i Bergen og likevel kjempe i verdenstoppen blant de beste designerne. 


Mónica Sánchez. Foto: Frost Studio

Utstilling

Østre Skostredet 1
5017 Bergen

Dundelina

Jeg begynte som tekstildesigner i 1997, rett etter at jeg var ferdig med univers- itetsstudiene mine, i Bogotá, Colombia. Etter det har jeg jobbet i ulike deler av kles- og tekstilindustrien, fra design til produksjon og kommersialisering. Jeg valgte å bli designer fordi jeg liker den gleden man får av å skape gjen- stander som betyr noe, og gjenstander som inspirerer folk til å tenke på nye måter; gjerne objekter som bidrar til å åpne opp for andre måter å se dagligdagse ting på. På samme måte som jeg ønsker at min design skal inspirere folk til å tenke på nye måter blir jeg inspirert av konseptuelt design som får meg til å gjøre det samme. Å samarbeide med kreative mennesker, fra forfattere og kunstnere til andre designere, er også noe som inspirerer meg.

Jeg har ikke kun ett signaturplagg, men flere. Fra den første Dundelinakolleksjonen har merket utviklet seg, og ulike signaturplagg som representerer Dundelinakonseptet har dukket opp. Hovedsakelig er det kjoler som man kan interaktere med, enten gjennom å leke med dem, eller å se nøye på dem bare for å oppdage at de ikke kun er enkle kjoler som man tar på seg. Et eksempel er ”haikjolen”, som ved første øyekast ser ut som en lilla kjole med broderte prikker. Når man snur den ut/inn så ser man at det egentlig er en rosa hai med åpen kjeft, klar til å bite! Dette representerer Dundelinakonseptet; å bruke og interaktere med klær for å stimulere fantasien, smile når man oppdager de små detaljene som er gjemt i klærne, og bli en hai eller en fugl når man tar på seg plagget.

Høyeste ønske som designer

Å være tro mot Dundelinakonseptet og min egen designfilosofi, uten å ta kommersielle snarveier. Jeg håper også at folk fortsetter med å forstå Dundelinakonseptet, og at de setter pris på min design.

Hva tror du det kan bety for deg å stille ut under Raff Designuke 2010?

Jeg tror Raff Designuke er begynnelsen på noe som har manglet i regionen, og i Norge. Et initiativ til å samle kommende, alternativ norsk design og vise det til allmen- nheten kan bidra til at både det norske og det internasjonale markedet begyn- ner å se på Norge som et designland, slik man ser på for eksempel Danmark og Frankrike. For Dundelina betyr det å være del av Raff Designuke å få anerkjennelse som et interessant designmerke med potensial til å få representere norsk design i utlandet.


Lars Tornøe. Foto: Frost Studio

Utstilling

Skostredet 9
5017 Bergen, Norway

Lars Tornøe

Startet opp i 2006 som del av designkontoret Tveit &Tornøe, rett etter utdannelsen. Har studert ved KHiB og bor i Bergen. Jobber som frilansdesigner, og som illustratør for MIR. Yrkesvalget er et resultat av interesse for formgiving og produksjonsmetoder, samt en glede ved å jobbe med nyskapende prosjekter. Inspirasjon er alt mulig. Verden generelt.

Signaturarbeid

The Dots for Muuto, knagger som har blitt et populært produkt og selges over hele verden. Også Copenhagen Chair, som var et resultat av mitt masterprosjekt, og som senere både har fått merket for God Design og blitt valgt ut som kanon.

Høyeste ønske som designer er å ha råd til en sekretær. Ellers har man alltid en eller annen produsent på høyeste nivå som man gjerne skulle utvikle produkter sammen med.

Hva tror du det kan bety for deg å stille ut under Raff Designuke 2010?

Forhåpentligvis vil folk føle en økt tilhørighet til, og kanskje stolthet av, designere fra sin egen region. For min del håper jeg at utstillingen vil føre med seg videre eksponering og interesse i etterkant.


Utstilling

Bryggen 22
5003 Bergen, Norway

Åse Helena Hansen

Kom til København i 1992 for å bli fotograf, siden gullsmed, men endte opp på designskolen, hvor jeg startet på linjen for glass og keramikk, og avsluttet med klesdesign i 2000. Jeg visste ganske tidlig (i sekstenårsalderen) at min interesse lå i det kreative, men ikke helt hva og hvordan. Men nå designer jeg klær – det arbeidet har et tempo jeg trives med. Jeg kan ikke påstå at det var et klinkende klart valg.

Inspirasjon

Det er det spørsmålet man som designer blir stilt oftest – og det vanskeligste å svare konkret på. Jeg betrakter mote som et sosiologisk fenomen, den speiler hvordan vi mennesker blir påvirket av den tiden vi lever i og den verden vi
bor i. Det er viktig for meg å forstå hvorfor mote er så betydningsfullt. Så for å være litt konkret kan jeg vel si at menneskets natur inspirerer meg. Andre ganger kan jeg få mange ideer av å brette et stykke papir.

Signaturplagg

Jeg laget en gang fem skjorter som jeg satte sammen som et pentagram.
Det ble en dramatisk kjole som kunne bæres på fem ulike måter, samtidig som uttrykket var identisk. Det lå mange filosofiske tanker bak den kjolen: Noe med sirkler, sykluser, gjentagelse, mote, motesykluser, gjentagelser i moten...

Høyeste ønske som designer: Å alltid trives med det jeg gjør... og en dag å gjøre et samarbeid med Junya Watanabe.

Hva tror du det kan bety for deg å stille ut under Raff Designuke 2010?

Hvis jeg kan inspirere noen som går med designdrømmer, er jeg fornøyd.


Rikke Straus, Svein Bringsdal og Karen Gjelsvik. Foto: Frost Studio

Utstilling

Bryggen 22
5003 Bergen, Norway

SVA Magazine

SVA Magazine er et superglossy moteblad som har base i Bergen. Vi har også startet konseptet ”SVA in motion”, som er fashion i bevegelse, eller filmatisert/animert mote. Konseptet er opp til den enkelte å tolke, men ideen er å vise mote på en annen måte enn de tradisjonelle bildene eller utstillingene. Konseptet fungerer veldig godt på nett og viser en spennende tilnærming til mote. Svein er opprinnelig fra Mandal, Rikke og Karen er bergensere. SVA startet i Bergen, i Svein sitt studio i Industrihuset på Møhlenpris. Svein og Rikke startet bladet sammen for to år siden. Svein jobber som motefotograf og er redaktør/ høvding i bladet, og Rikke er utdannet stylist og fungerer som moteredaktør. Karen jobber som illustratør og stylist, og er mote- koordinator i SVA. Alle har en kreativ bakgrunn, noe som gir et godt fundament for bladet. Svein har jobbet som fotograf i over femten år, Rikke som stylist i ca. fem. Karen har vært selvstendig næringsdrivende siden 2003.

Webkonseptet ”SVA in motion”. ”SVA in motion” er filmatisert mote; mote i bevegelse, med eller uten lyd. Dette viser en annen tilnærming til mote enn den tradisjonelle, og konseptet leker seg i krysningspunktet mellom kunst og mote. SVA sitt høyeste ønske er å fremme skandinavisk mote og sette den på kartet. Vi har nå fått verdensdistributør for SVA og bladet vil fra høsten være til salgs i mer enn 15 land. Vi ønsker også at SVA skal få internasjonal status, og at det skal bli stuebordslitteratur for alle verdens moteikoner!

Inspirasjon

Natur, frisk luft, Norge, reising, forskjellige kulturer, spennende mennesker, mote, kunst, musikk, litteratur. Alt som kan ta og føles på!

Hva tror dere det kan bety for dere å stille ut under Raff Designuke 2010?

Å få vist oss frem i Bergen. Vi har holdt på i noen år, men det er skremmende få som vet om at vi har et moteblad i verdensklasse med base i Bergen.

 

Ukens Raff Kafe - Barfot

Magnus Barfots gate 5

5015 Bergen, Norway

 

Ukens Raff Kafe - Bocca

Øvre Ole Bulls plass 3

5012 Bergen, Norway