Raff Designuke 2011

Foto: Frost Studio

Ustilling

Sundt
Torgallmenningen 14
5014 Berge

Oleana

Tekstildesignere med øye for godt håndverk Oleana fra Espeland er særlig kjent for jakker med særegne mønstre, og fikk internasjonal oppmerksomhet etter at Michelle Obama tok med seg fire av disse jakkene fra Norgesoppholdet sitt. Oleana er opptatt av det bærekraftige, det økologiske og det rettferdige. De bruker naturfibre i ull og silke, og produserer alle tekstilene sine i Norge.

Sjefsdesigner Solveig Hisdal har sammen med OIeana mottatt Merket for God Design fra Norsk Designråd hele seks ganger.


Foto: Frost Studio

Ustilling

T. Michael
Skostredet 9A
5017 Bergen

Olav Eldøy

Prisvinnende design-nestor.

Fra starten i 1977 har interiørarkitekt og møbeldesigner Eldøy laget stilfulle møbler, basert på gjennomtenkte konsepter.

Eldøy har vunnet Merket for godt design flere år på rad, og han har også vunnet en rekke priser for møblene sine internasjonalt. Vi er beæret over å få vise fram Eldøy på Raff!

Eldøy er utdannet ved Bergen Kunsthåndverksskole og holder i dag til på Stord.


Foto: Frost Studio

Ustilling

Platou Sport 
Småstrandgaten 8
5014 Bergen

Per Finne

Industridesigner med øye for egenart.

Per Finne jobber bredt innenfor designfeltet, og har gjort prosjekt i spennet mellom scenografi – grafisk design – industridesign, med hovedvekt på produktdesign. Finne driver egen designvirksomhet på Voss, og er opptatt av å lage produkter hvor form og funksjon er balansert, med et enkelt og rent uttrykk.


Foto: Frost Studio

Ustilling

In Vouge
Engen 6
5010 Bergen

Madeleine Stephansen

Skodesign i Italia, Spania, Sunnfjord – nå også i Bergen!

Skodesigner Madeleine Stephansen har bachelor i skodesign fra Italia, og har jobbet som designer for kleskjeden Bershka i Spania og Dale Sko i Sunnfjord. Hun arbeider nå med eget design, og holder til i Bergen Designinkubator. Stephansens synsvinkel er moterelatert, og hun kombinerer dette med inspirasjon fra nordisk historie og tradisjon.


Foto: Frost Studio

Ustilling

Inside
Veiten 1
Pb. 351 Bergen

Flo Scandinavia

Fra Laksevåg skaper Flo de trendy brillekolleksjonene sine, og samarbeidet med Cheap Monday og Bruuns Bazaar vitner om at kule briller fra lille Laksevåg slår an også utenfor Bergen.

I følge Flo skal briller være moro, eller som de selv sier: Fabulous Legendary Optical!

Flo ble skapt i 2002, av Helge Flo og Michelle Rowley, og tanken var å gi brilleindustrien nye perspektiver.

Flo Scandinavia deltar på Raff Designuke for andre år på rad.


Foto: Frost Studio

Ustilling

Festplassen
Ved Michelsen-statuen

Fuggibaggi

Fra kunst og strategi til spennende design.

Det flerfaglige designfirmaet Fuggibaggi boltrer seg i produktdesign, grafisk design, arkitektur og design management.

De har blant annet gjort den kunstneriske utsmykningen av bybanetakene og er i år representert i boken "Nordic Designers" med hele fire prosjekter.

Fuggibaggi har 10 ansatte.


Foto: Frost Studio

Ustilling

LOT333
Strandgaten 72
5003 Bergen

SVA Magasin

Norges eneste rene, ”high-fashion”-magasin returnerer til Raff!

SVA er motebladet som kaller seg ”raw yet sophisticated, pure but ultra sexy”! Både skandinavisk og internasjonal mote følges tett.

Magasinet er fra Bergen, men distribueres i land som Sverige, Danmark, Tyskland, England, Italia og Japan. SVA består av Svein Bringsdal, Rikke Straus og Karen Gjelsvik.

SVA stiller ut på Raff Designuke for andre år på rad.


Foto: Frost Studio

Ustilling

Duxiana
Strandgaten 91
5004 Bergen

Scandinavian Surface

Med inspirasjon fra norsk natur har veggdekoren til bergensbaserte Scandinavian Surface fått mye oppmerksomhet, også utenfor landets grenser.

Scandinavian Surface har blant annet hatt utstillinger i Stockholm og London, og vært profilert i både norske og utenlandske design- og interiørmagasiner. Scandinavian Surface består av Ann-Tove Engenes, Åsne Midtgarden, Kristine Dybvad og Katrine Nylund. Alle er utdannet fra Kunsthøgskolen i Bergen.

Scandinavian Surface stiller ut på Raff Designuke for andre år på rad.


Ustilling

Vincci
Strandgaten 1
5013 Bergen

Kristian Aadnevik

Fra skredderlinjen på Bergen Yrkesskole til gjennombrudd på London Fashion Week!

Kristian Aadnevik har jobbet for Alexander McQueen, blant annet tett sammen med designeren av Kate Middeltons bryllupskjole, Sarah Burton. Han har også vært protesjeen til Donatella Versace. Med sine egne bejublede kolleksjoner lever Kristian de fleste klesdesigneres drøm. Vi er stolte over at Kristian også i år velger å stille ut sine kreasjoner på Raff Designuke!


Foto: Frost Studio

Ustilling

Vrimmel
Olav Kyrres gate 11
5014 Bergen

Gunhild Nygaard

Gunhild vender tilbake til Bergen – eksklusivt for Raff Designuke!

Med erfaring fra Dior og Givenchy, og etter mer enn 20 år i Paris, kommer klesdesigner Gunhild Nygaard tilbake til Bergen for å stille ut under Raff Designuke 2011.

Vinterkolleksjon 2009, fra Nygaards eget merke ”Gunhild”, ble tildelt prisen ”Årets designer” av Paris Capitale de la Création, og under Raff kan du se utvalgte plagg fra Gunhilds kolleksjon.


Foto: Frost Studio

Ustilling

Sparebank 1 SR-Bank
Valkendorfsgt. 5
5012 Bergen

Lisbeth Lillebøe

Designer for regn- og ruskevær!

Det særegne og fargerike regntøyet ”Blæst” er designet av Lisbeth Lillebøe. Regntøyet er i salg over hele landet og i store deler av Europa og Canada. Varme strikkeplagg som matcher regnjakkene, samt egendesignede sjøstøvler, produsert av Viking, er også en sentral del av designproduksjonen.

Lillebøe har mottatt Norges Designråds pris; ”Merket for God design” og er innkjøpt av både Louisiana i Danmark og Museum of Contemporary Art i Chicago.


Foto: Frost Studio

Ustilling

Antonio Stasi
Lille Øvregate 4
5018 Bergen

T. Michael

Bergens egen designyndling er tilbake på Raff Designuke.

Klesdesigneren T. Michael er etter hvert blitt godt kjent blant bergenserne, særlig for sine stilfulle, håndsydde herredresser. Klær for kvinner, samt unisex sko og vesker har også kommet til de siste årene.

T. Michael stiller ut på Raff Designuke for andre år på rad.


Foto: Frost Studio

Ustilling

Bryggen
Bryggen 22
5003 Bergen

Dundelina

Fra tekstildesign i Columbia til egne barneklær-kolleksjoner på Stord!

Dundelinas barneklær har blitt populære i bergensregionen, særlig pga de fantasifulle detaljene og de små overraskelsene som ligger på lur i hvert plagg. Klærne stimulerer fantasien til både liten og stor!

Dundelina stiller ut på Raff Designuke for andre år på rad.


Ustilling

Antonio Stasi
Lille Øvregate 4
5018 Bergen

Norwegian Rain

Hi-tech regnprosjekt i regnbyen Bergen

Inspirert av skandinavisk funksjonalisme og japansk enkelhet, lager Norwegian Rain vanntette tekstiler ved hjelp av tradisjonell herretailoring.

Norwegian Rain er et designsamarbeid mellom Alexander Helle, T. Michael og Grandpeople. Designteamet, som står for selve klesdesignet, består av Alexander Helle og T. Michael.

Norwegian Rain stiller ut på Raff Designuke for andre år på rad.


Ustilling

Røst
Bryggen 15
5003 Bergen

The Creator

The Creator fra Beijing tenker design på nye måter!

The Creator er pionerer innen produksjon og distribusjon av design gjennom sosiale medier, og viser spennende løsninger for nettbasert produksjon og salg av design. Nettsamfunnet TheCreator.me har nettopp åpnet; her ønsker de å samle talenter i et kreativt miljø, og vise fram deltagernes unike designprodukter.


Foto: Frost Studio

Ustilling

Norli
Torgalmenningen 8
5014 Bergen

Anne Lise Tollefsen

Bergens egen kjoledesigner.

Etter å ha designet kjoler for blant annet Silje Nergård, Herborg Kråkevik, værdamene i TV2 og Mia Gundersen fikk hun betegnelsen ”kjendisdesigner”. Tollefsen arbeider med stofftrykk og farging, og er kjent for ekstravagante, håndlagde kjoler med blonder og sølv. Hun er inspirert av naturens fargespill.

Tollefsen har drevet eget verksted siden 1985 og er utdannet fra husflidskolen i Voss.


Foto: Frost Studio

Ustilling

Pumpehuset
Rasmus Meyers alle 1
5015 Bergen

Janus

Det finnes fremdeles tekstilproduksjon i Norge!

Janusfabrikkens visjon er å lage så fine og brukervennlige plagg i ull at man ikke ønsker å gå med noe annet.

Janusfabrikken lager plagg i merinoull til barn, ungdom, voksen, sport, industri og forsvar. I ett og samme hus på Espeland utenfor Bergen blir Janusproduktene utviklet; her finnes både strikkeri, fargeri, gradering, tilskjæring, søm og pakking.

Margaret Haukås er utdannet tekstilingeniør fra Hochschule Niederrhein i Tyskland.


Foto: Frost Studio

Ustilling

Bang & Olufsen
Tårnplass 3
5012 Bergen

Albert Tang Cheng-Syun

Albert er fra Taiwan og har studert Visuell Kommunikasjon ved Kunsthøgskolen i Bergen. Masteroppgaven hans ”Extraordinary in Ordinary” dreier seg om forholdet mellom mennesker og de objektene som omgir oss i hverdagen, og de skjulte verdiene vi kan finne i disse hverdagsobjektene: Speilet ”Det daglige deg” tar ett bilde per dag, uten at du vet når bildet blir tatt, og lager dermed en helt spesiell, visuell dagbok for deg. Masterprosjektet hans var utstilt på Permanenten i mai.

 
 

Foto: Frost Studio

Ustilling

Pepper
Christiesgate 9
5015 Bergen

Jonas Norheim

Jonas har studert møbel- og romdesign /interiørarkitektur ved Kunsthøgskolen i Bergen. ”Vakkert uten å se, vanskelig uten å høre” er navnet på masteroppgaven, som forhåpentligvis skal komme til å bli til god hjelp for blinde og svaksynte.

For å hindre at lyd blir en påkjenning for blinde og svaksynte på offentlige steder, som restauranter og lignende, har Jonas laget lydabsorbenter som bedrer akustikken og reduserer støyen på sosiale møtesteder.

Masterprosjektet hans var utstilt på Permanenten i mai.


Foto: Frost Studio

Ustilling

Pepper
Christiesgate 9
5015 Bergen

Siv Lier Jahnsen

Siv er fra Bergen og har studert møbel- og romdesign /interiørarkitektur ved Kunsthøgskolen i Bergen. Hun er opptatt av det miljøvennlige og bærekraftige, og har kalt masteroppgaven sin for ”Varige forhold”. Tanken er, at for å skape varighet, og for å skape møbler som folk har lyst til å beholde, er man avhengig av å knytte gode minner til møblene. Siv har derfor laget stoler ut fra et sosialt fokus, som man skal bli glad i!

Masterprosjektet hennes var utstilt på Permanenten i mai.