Raff Designuke 2012

UTSTILLERE 2012

Foto: Magne Sandnes

Utstilling

Vindu:
Retro, Olav Kyrresgt. 7

Kategori:
Tilbehør

Nettside:
www.armandosantos.com

Armando Santos

Tekstilkunstner og moteskaper Armando Santos er født i Manila og oppvokst i Bergen. Santos har hovedfag innen klær og kostyme fra KHiB. Under Raff Designuke 2012 stiller han ut redesignet tilbehør, laget av jeansmateriale som folk kaster. Teknikkene han bruker er blant annet origami og veving.


Foto: Magne Sandnes

Utstilling

Vindu:
Platou Sport, Småstrandgt. 8

Kategori:
Klokkedesign

Nettside:
www.bruviktime.com

Bruvik Time v/ Rune Bruvik

Bruvik stammer fra Osterøy og Bergen. Han har gjort Haugesunder av seg, men kommer tilbake til røttene under Raff 2012. Bruviks store lidenskap er tikkende ur med særegen design, klokker som også er funksjonelle smykker. Under Raff Designuke stiller Bruvik ut sine to aller nyeste design, som er inspirert av norsk natur. Klokkemodellene Fjord og Stone er helt unike i sitt slag, da de inneholder fysisk natur i selve produktet.


Foto: Magne Sandnes

Utstilling

Vindu:
Røst, Bryggen 15

Kategori:
Fargerike og spenstige regntøykolleksjoner med tilbehør

Nettside:
www.citycoat.no

Blæst v/ Lisbeth Lillebøe

Det særegne og fargerike regntøyet Blæst er designet av Lisbeth Lillebøe. Regntøyet er i salg over hele landet og i store deler av Europa og Canada. Varme strikkeplagg som matcher regnjakkene, samt egendesignede sjøstøvler, produsert av Viking, er også en sentral del av designproduksjonen. Lillebøe har mottatt Norges Designråds pris «Merket for God design» og er innkjøpt av både Louisiana i Danmark og Museum of Contemporary Art i Chicago.

Blæst deltar på Raff Designuke for andre år på rad.


Foto: Magne Sandnes

Utstilling

Vindu:
Hjem Kjære Hjem, V. Skostredet 2

Kategori:
Diverse

Nettside:
www.designbryggeriet.no

Designbryggeriet

Ni personer står bak det kreative kollektivet Designbryggeriet, som blant annet arbeider med interiørarkitektur, illustrasjon, film og tv, typografi og grafisk design. Stort sett jobber de med individuelle oppdrag, men av og til samles de rundt et felles prosjekt, som utstillingen til Raff Designuke 2012.

Designbryggeriet holder til i lokaler på Bryggen.

Alle i kollektivet er utdannet innenfor sine fagfelt, med ulike bakgrunner fra KHiB, Westerdals i Oslo, Noroff, Norges Kreative Fagskole og flere skoler i utlandet.


Foto: Magne Sandnes

Utstilling

Vindu:
Svendsgården Bryggen, Bryggen 27

Kategori:
Dataspill-design

Nettside:
www.dpadstudio.com

D-Pad Studio v/ Simon S. Andersen

Simon Andersen har vært kunstner siden han for første gang plukket opp en blyant. Han gikk tre år på Krohnsminde vgs. på tegning, form og farge og deretter på Noroff Instituttet, på 3D-design og Animasjon. Da Andersen ble frilanser satte han omsider av tid til å utarbeide et hovedprosjekt. Dette prosjektet skulle til slutt føre til at D-Pad Studio ble stiftet.

Andersen er opprinnelig fra Tromsø og flyttet til Bergen da han var åtte år.

Prosjektet som D-Pad stiller ut for Raff Designuke 2012 heter «Owlboy». Det er et eventyr-spill laget i tro Pixel-Art stil, med fokus på utforskning. Man spiller som uglen Otus, som må redde byen sin fra et piratangrep.


Foto: Magne Sandnes

Utstilling

Vindu:
Sundt, Nedre Ole Bullsplass 3

Kategori:
Tekstil/mote

Nettside:
www.claudia-n.no

Claudia N Couture v/ Claudia Nordbustad

Claudia Nordbustad startet med design da hun var liten. Hun laget små klesplagg til den hodeløse dukken sin. Senere laget hun kostymer til skolepresentasjoner og teaterstykker. Etter tre år med kunststudier innen billedkunst bestemte hun seg for å følge drømmen om å lansere et eget klesmerke. Nordbustad har en grad fra Esmod International Fashion School i Paris, som designer og stylist, med spesialisering innen Nouvelle Couture. Nordbustad er fra Romania, men elsker Bergen, hvor hun både har venner og familie.

Plaggene hun stiller ut under Raff Designuke 2012 bærer preg av en «verden innen verdener» vist som fine strukturer, rene kurver, perfekte paralleller og perpendikulærer. Materialene er rå, farget silke, blanke og gummiaktige læroverflater og pels.


Foto: Magne Sandnes

Utstilling

Vindu:
Nova, Strandgaten 73

Kategori:
Tekstil/mote

Nettside:
www.gunhild.fr

Gunhild Nygaard

Med erfaring fra Dior og Givenchy, og etter mer enn 20 år i Paris, kommer klesdesigner Gunhild Nygaard tilbake til Bergen for å stille ut under Raff 2012. Vinterkolleksjonen fra 2009, fra Nygaards eget merke "Gunhild" ble tildelt prisen "Årets designer" av Paris Capitale de la Création. Gunhilds glamorøse klær vakte oppmerksomhet under fjorårets Raff-utstilling, og under årets Raff Designuke kan du se utvalgte plagg fra Nygaards kolleksjon.

Gunhild deltar på Raff Designuke for andre år på rad.


Foto: Magne Sandnes

Utstilling

Vindu:
Celesté, Strandgaten 21

Kategori:
Brilledesign

Nettside:
www.floscandinavia.com

Flo Scandinavia

Flo Scandinavias samarbeid med Cheap Monday og Bruuns Bazaar vitner om at kule briller fra lille Laksevåg slår an også utenfor Bergen. Flo Scandinavia gir brilleindustrien nye perspektiver. Briller skal være moro, eller som de selv sier: Fabulous Legendary Optical! Flo Scandinavia ble skapt i 2002, av Helge Flo og Michelle Rowley.

Flo Scandinavia deltar på Raff Designuke for tredje år på rad.


Foto: Magne Sandnes

Utstilling

Vindu:
Reindyrka, Chr.Michelsensgt. 1

Kategori:
Tekstil/barneklær

Nettside:
www.dundelina.no

Dundelina v/ Monica Sanchez

Ut fra klesskaper Monica Sanchezs tekstildesignstudier i Colombia ble klesmerket Dundelina til på Stord! Den innovative barneklær-kolleksjonen har slått an i bergensregionen, særlig pga de fantasifulle detaljene og de små overraskelsene som ligger på lur i hvert plagg. Hver kolleksjon har sin egen lille historie, skrevet av Roald Kaldestad. Klærne innbyr til lek og moro, og stimulerer fantasien til både liten og stor.

Dundelina deltar på Raff Designuke for tredje år på rad.


Foto: Magne Sandnes

Utstilling

Vindu:
Lot 333, Kong Oscarsgate 18

Kategori:
Møbeldesign

Nettside:
www.substans-khib.no

Jonas B. Evensen

Evensen ønsket å finne andre materialer med de samme egenskapene som plast, uten de negative effektene plast vanligvis har på miljøet. Som et alternativ til den oljebaserte plasten vi bruker i dag har han fokusert på et materiale han har valgt å kalle Liquid Wood. Ut fra dette har han utviklet en stablestol.

Jonas B. Evensen stiller ut sammen med Silvija Galiauskaité.


Foto: Magne Sandnes

Utstilling

Vindu:
Duxiana, Strandgaten 91

Kategori:
Tekstil/mote

Nettside:
www.janus.no

Janus v/ Margareth Haukås

Janusfabrikkens ullplagg er så fine og brukervennlige at man ikke ønsker å gå med noe annet. Janusfabrikken lager plagg i merinoull til fritidsbruk, sport, industri og forsvar. I ett og samme hus på Espeland utenfor Bergen blir Janusproduktene utviklet og ferdigstilt; her finnes både strikkeri, fargeri, gradering, tilskjæring, søm og pakking.

Janus deltar på Raff Designuke for andre år på rad.


Foto: Magne Sandnes

Utstilling

Vindu:
T-Michael, Skostredet 9a

Kategori:
Fashion

Nettside:
www.kristianaadnevik.com

Kristian Aadnevik

Kristian Aadneviks karriere er som et eventyr. Historien begynte på skredderlinjen ved Bergen Yrkesskole, og gjennombruddet kom under London Fashion Week. Med sine egne fantastiske kolleksjoner lever han nå de fleste klesdesigneres drøm. Aadnevik har også jobbet for Alexander McQueen, blant annet tett sammen med designeren av Kate Middeltons bryllupskjole, Sarah Burton, og han har vært protesjeen til Donatella Versace. Under årets Raff Designuke kan du se utvalgte plagg fra Aadneviks kolleksjon.

Kristian Aadnevik deltar på Raff Designuke for tredje år på rad.


Foto: Magne Sandnes

Utstilling

Vindu:
Decoroom, Chr.Michelsensgt 5

Kategori:
Tekstildesign

Nettside:
www.jonpettersen.com

Kast v/ Jon Åsmund Pettersen

Designer Jon Åsmund Pettersen fikk sin utdannelse ved KHiB, og har et påbygningsår i tekstildesign. Pettersen har jobbet mest med vevde stoffer i ull og silke. Mange interessante år i industrien har gitt erfaring, som også kommer godt med i jobben på KHiB, hvor han har en stilling som 1. amanuensis med vev som spesialfelt.

Pettersen er født i Fredrikstad, men har bodd mer enn 30 år i Bergen.

Under Raff 2012 viser Pettersen arbeider fra prosjektet «Kast. Tekstiler i bevegelse». Det har pågått over flere år, som del av KHiBs utviklingsprogram, som startet med Pettersens interesse for tekstilenes fall og fasong på kroppen.


Foto: Magne Sandnes

Utstilling

Vindu:
TIT Art&Design, Teatergt. 35

Kategori:
Tekstil/mote

Nettside:
www.kristina-aas.com

Kristina Aas

Kristina Aas er nyutdannet kunstner med base i Bergen. Aas har studert ved KHiB, og har en MA i kunst og tekstil. Aas jobber både med kunst og design, og har tekstil som hovedmateriale.

Aas er opprinnelig fra Litauen, men har bodd halve livet i Norge.

Under Raff Designuke 2012 stiller Aas ut plagg fra en kleskolleksjon ved navn CUT CUT CUT. Dette er en damekolleksjon som er laget ved hjelp av laserkutter. Bakgrunnen er Aas sitt ønske om å lage annerledes klær, som fremhever bevegelse og kroppen på en annen måte enn vanlige plagg.


Foto: Magne Sandnes

Utstilling

Vindu:
Vincci, Strandgaten 1

Kategori:
Tilbehør

Nettside:
www.mahiout.com

Mahiout v/ Linda Mahiout

Linda Mahiout har 3-årig designutdanning fra Esmod International Paris, og ett semester med markedsføring og økonomi. Mahiout har hatt utplassering hos stjerner som Stella McCartney, og har jobbet som fotostylist i Paris, Milano og London. Linda startet merket Mahiout i slutten av 2010. Mahiout ønsker å være kjent for sitt håndverk, unike materialer og innovativt design, merket skal bli kjent for sin kvalitet og holdbarhet, både designmessig og kvalitetsmessig.

Linda Mahiout er født og oppvokst i Bergen.

Under Raff Designuke 2012 stiller Mahiout ut sin nye tilbehørskolleksjon, bestående av vesker, iPad-cases, lommebøker og den nye hanskekolleksjonen i lakseskinn, håndlaget av en av de siste hanskemakerne av den gamle skole. I tillegg vises en fotoutstilling av produktene, sett gjennom øynene på en kjent fransk kunstner.


Foto: Magne Sandnes

Utstilling

Vindu:
Sparebank1 SR-Bank, Valkendorfsgt. 5

Kategori:
Illustrasjonsdesign

Nettside:
www.linaraknes.com

Lina Beate Raknes

Illustratør Lina Beate Raknes kommer opprinnelig fra Molde, og har utdannelsen sin fra Kunstskolen i Ålesund og fra visuell kommunikasjon ved KHiB. Raknes dro til Færøyene med skisseblokk og fotografiapparat. Hun kom tilbake med det som ble grunnlaget for utstillingen under Raff Designuke 2012. Raknes har til daglig kontorplass hos Tegnekompaniet, og en økende kundebase i og utenfor Oslo. Hun illustrerer blant annet for Dagens Næringsliv og Romsdals Budstikke.


Foto: Magne Sandnes

Utstilling

Vindu:
Norli Galleriet, Torgalmenningen 8

Kategori:
Interaktiv design

Nettside:
mhauken.no

Marius Aasebø Hauken

Marius Aasebø Hauken var uteksaminert fra KHiB i vår og stiller ut sin masteroppgave i visuell kommunikasjon under årets designuke. Hovedfokuset til Marius har vært interaktiv design, og masterprosjektet handler om hvordan innhold kan designes for å bedre utnytte mulighetene og begrensningene på nettbrett og smarttelefoner. Resultatet er to forskjellige versjoner av Wikipedia tilpasset for de ulike enhetene.


Foto: Magne Sandnes

Utstilling

Vindu:
Fiskemat Bryggen, Bryggen 29

Kategori:
Industridesign

Nettside:
maritimecolours.no

Maritime Colours v/ Anders Thomassen & Sofie Blich

Som in-house designere hos Maritime Colours får Thomassen og Blich mulighet til å utvikle kundenes merkevare helt ned på produktnivå. Dette var tilfellet med kunden Pinovo, produktporteføljen deres er årets Raffbidrag fra Maritime Colours. De ønsker å vise Vestlandet at design er en viktig del av produktutvikling innen industrien. Utstillingen kommer som et resultat av samarbeidet mellom Thomassen som industridesigner, og Blich som designstrateg og forretningsutvikler. Thomassen har en master i Industridesign fra NTNU og Bachelor Naval Architect fra Høgskolen i Bergen. Blich har en MA i Industridesign fra Danmarks Designskole.


Foto: Magne Sandnes

Utstilling

Utstilling:
Korskirken, Nedre Korskirkeallmenningen 20

Kategori:
Tekstil/mote

Nettside:
norwegianrain.no

Norwegian Rain

Designteamet Alexander Helle og T-Michael gjør hi-tech regnklær i regnbyen Bergen. Inspirert av skandinavisk funksjonalisme og japansk enkelhet, lager Norwegian Rain vanntette tekstiler ved hjelp av tradisjonell herretailoring. Norwegian Rain er et designsamarbeid mellom Alexander Helle, T-Michael og Grandpeople.

Norwegian Rain deltar på Raff Designuke for tredje år på rad.

Korskirkens åpningstider:

Tir-ons 11-17, Tors 11-18, Fre 11-17, Lør 11-15


Foto: Magne Sandnes

Utstilling

Vindu:
Pumpehuset, Rasmus Meyers allé 1

Kategori:
Tapetdesign

Nettside:
www.scandinaviansurface.no

Scandinavian Surface

Med inspirasjon fra norsk natur har veggdekoren til bergensbaserte Scandinavian Surface fått mye oppmerksomhet, også utenfor landets grenser. Scandinavian Surface har blant annet hatt utstillinger i Stockholm og London, og vært profilert i både norske og utenlandske design- og interiørmagasiner. Scandinavian Surface består av Ann-Tove Engenes, Åsne Midtgarden, Kristine Dybvad og Katrine Nylund. Alle er utdannet ved KHiB.

Scandinavian Surface deltar på Raff Designuke for tredje år på rad.


Foto: Magne Sandnes

Utstilling

Vindu:
Hans H, Strandgaten 12

Kategori:
Industridesign

Nettside:
www.perfinne.no

Per Finne

Industridesigner Per Finne har øye for egenart, mange kjenner sikkert hestehalehjelmen som han utviklet sammen med Kari Traa. Finne jobber bredt innenfor designfeltet, og har gjort prosjekter i spennet mellom scenografi grafisk design industridesign, med hovedvekt på produktdesign. Finne driver egen designvirksomhet på Voss, og er opptatt av å lage produkter med et enkelt og rent uttrykk, hvor form og funksjon er balansert.

Per Finne deltar på Raff Designuke for andre år på rad.


Foto: Magne Sandnes

Utstilling

Vindu:
Lot 333, Kong Oscarsgate 18

Kategori:
Produktdesign

Nettside:
www.substans-khib.no

Silvija Galiauskaité

Galiauskaité har jobbet med barn som målgruppe og har utviklet et prosessuelt konsept for læring som kan brukes i skoler og barnehager. Dette er et redskap som skal gi en følelse av hvordan man tar vare på et kjæledyr, og hva det har behov for av omsorg og stell.

Silvija Galiauskaité stiller ut sammen med Jonas Evensen.


Foto: Magne Sandnes

Utstilling

Utstilling:
Korskirken, Nedre Korskirkeallmenningen 20

Kategori:
Tekstil/mote

Nettside:
www.t-michael.com

T-Michael

Skredder og designer T-Michael har sitt hovedkontor i Skostredet og har vært basert i Bergen i over 20 år. Hans klassiske vri, kjærligheten til det håndlagede og tradisjonelle produksjonsteknikker har gjort hans dresser, sko og vesker kjent langt ut over Norges grenser. En av hans dresser ble observert på jazzberømtheten Esperanza Spalding på årets Nattjazzkonsert.

T-Michael deltar på Raff Designuke for tredje år på rad.

Korskirkens åpningstider:

Tir-ons 11-17, Tors 11-18, Fre 11-17, Lør 11-15