We Norwegians

En utstilling hvor klesdesign og arkitektur snakker samme språk? Det er resultatet når We Norwegians, Haltenbanken og OPA FORM kommer sammen. Og vi kan røpe at det handler om å forvalte gode, naturlige materialer og tradisjonelt norsk håndverk på en ny, moderne måte.?

Hvor Ark Beyer, Strandgaten 4

Hvordan Man vil kanskje spørre seg hvordan We Norwegians, som i all hovedsak handler om bruksplagg strikket i fin italiensk merinoull, henger sammen med norsk arkitektur? For designeren bak merket, Tove Grane, har nyere norsk arkitektur med respekt for natur, mennesker og materialer vært viktig som inspirasjonskilde. Dette reflekteres blant annet i kampanjene til We Norwegians, hvor hun bevisst har valgt steder som Juvet i Valldal og Stegastein i Aurland som ramme for merkevaren. Det var også denne tanken som brakte henne i kontakt med arkitektene i OPA FORM.

Hvorfor Mye handler om å forvalte tradisjonelt håndverk på nye måter, tilpasset nye bruksområder. Mens We Norwegians blant annet videreutvikler tradisjonelle strikkemønster og gjør dem til sine egne, viser arkitektene i OPA FORM hvordan gamle bygg – som løa i Myrkdalen – ved hjelp av lokale treslag og kortreiste materialer kan tilpasses nye behov – for eksempel en overnattingsplass. 

Om utstillingen Valget av solide og naturlige materialer står sentralt. Dette handler ikke bare om kvalitet og holdbarhet, men om trivsel, komfort og naturlige kretsløp. – Med utstillingen ønsker vi å vise klærne tredimensjonalt, i en naturlig kontekst. 

Når du tenker deg om, lever vi fra dag til dag i klærne våre – på samme måte som vi lever i hus.
 

– Tove Grane

Alle foto: Pernille Sommer